featured, food, Geen categorie
Geef een reactie

Hail seitan

Vanaf vandaag hebben we de seitan-bereidingen van Le Seitanist in de tAK frigo!
Alles wordt door Janko, woonachtig te Gent, zelf bereid en de ingrediëntenlijst is dan ook zonder lelijke, ongezonde additieven . Hij experimenteert als een bezetene met nieuwe smaken & texturen, streeft naar top quality en heeft een vurige boon voor dier, mens & milieu. Le Seitanist staat dus voor vegan, duurzaam, ambachtelijk en lokaal..
Seitan is een aloude vleesvervanger met wortels in het Oude Azië en is gemaakt van tarwegluten, de eiwitten in tarwe. (geen glutenvrij product dus). Door tarwedeeg meermaals te spoelen, verdwijnen de koolhydraten en blijven de eiwitten over. Dat glutendeeg worden vervolgens gekookt. Seitan natuur is rijk aan eiwitten (20-30 gram/100 gram), en vetarm (slechts een paar gram/100 gram).
We hebben de 3 (momenteel) verkrijgbare soorten:
1- Le Leonardo: seitanworst met de aroma’s van het goeie Italiaanse leven. Met een vleugje anijs- en venkelzaad, een perfecte blend van chili, oregano, look en paprika is deze worst het ideale aperitiefhapje. Ze kan rauw gegeten worden maar wij vinden ze het lekkerst als ze even kort gebakken wordt in de pan

nfd

nfd

nfd

nfd

2- Le Bodin: Als kind was ik vroeger om dood te gaan als er witte worst op tafel kwam, gruwelijk vond ik dat, maar Le Bodin, van Le Seitanist, is een Boudin Blanc, of Vlaamsche Witte Pensch, om U tegen te zeggen. Ferm lekker! Deze moet je  geproefd hebben. Gekruid met foelie, gember, koriander, zwarte peper en peterselie is deze worst het lekkerst gebraden in de pan. Wil je het gans klassiek maken, serveer ze dan met mosterd, appelmoes en patatjes.

nfd

3- Hannibal Kebabarkas: Seitan-kebab met (hanni)ballen. 😉 Stevig op smaak gebracht met koriander, komijn, paprika, zwarte peper, kerrie, ui en look zijn deze schelletjes kebab een aanslag op je gehemelte! Even opbakken met wat paprika & ajuin, vervolgens tussen een hamburgerbroodje (tAK heeft deze ook in huis, yeah!) Werk dit af met onze vegan mayonaise en verse bladgroenten en je krijgt zowaar, gezond fastfood!

nfd

Zaterdag, 31 maart, kan je deze 3 komen proeven bij ons! Be prepared, voor je het weet, vervoeg je je  tot “The Church of Le Seitanist” 😀
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s